Monitor Monumenten en Archeologie gemeenten

In 2020 hebben alle 355 gemeenten de monitor van de Inspectie ingevuld over de zorg voor monumenten en archeologie. Op deze pagina staat een toelichting en de directe link naar de databank monitor gemeenten.

Over de databank monitor gemeenten

De gemeenten worden met deze monitor door de Inspectie bevraagd over beleid, uitvoering, toezicht en handhaving op het gebied van archeologie en monumenten. In de databank zijn alle antwoorden verzameld die de gemeenten hebben gegeven; deze informatie is niet geverifieerd door de Inspectie. 

De gegevens uit deze monitor zijn verzameld in een databank, waarvoor de presentatie-software "Swing"® wordt gebruikt. Deze databank is bedoeld voor beheer, analyse en presentatie van statistische en geografische informatie.

Navigeren

In de databank kunt u in het linkermenu navigeren naar de vragen waarin u geïnteresseerd bent. Elke vraag uit de monitor kent verschillende weergaven.

  • Bij aantallen ziet u in tabelvorm hoeveel gemeenten voor welk antwoord hebben gekozen;
  • Bij percentages ziet u in grafiekvorm welk percentage van de gemeenten voor welk antwoord heeft gekozen;
  • Bij antwoorden ziet u per gemeente welk antwoord is gegeven;
  • Bij overig ziet u per gemeente of er eventueel een toelichting is gegeven.

Weergave aanpassen, selectie maken en downloaden

Het is mogelijk om de weergaven aan te passen naar eigen wens. Zo kunt u de presentatievorm aanpassen of een eigen selectie maken van de gemeenten. Ook kunt u presentaties printen, downloaden en delen. Op de homepagina vindt u een instructie voor het gebruik van de databank.

Uw gebruikerservaring

De databank is nieuw en wij zijn dan ook benieuwd naar uw gebruikservaringen. Mocht u positieve of negatieve ervaringen met ons willen delen dan kan dit via gemeenten@inspectie-oe.nl