Kosovaarse ‘Erfgoedinspectie in oprichting' op bezoek

Om de Kosovaarse ‘Erfgoedinspectie in oprichting’ verder te kunnen ontwikkelen, oriënteerde een delegatie uit Kosovo zich op het toezicht op het erfgoed in Nederland.

Foto van deelnemers aan de uitwisseling tussen de Inspectie Overheidsinformatie en erfgoed en de Kosovaarse inspectie in wording
De Kosovaarse en Nederlandse delegatie

In de week van 29 oktober tot 2 november bracht een delegatie van het Kosovaarse Ministerie van Cultuur, Jeugd en Sport een meerdaags bezoek aan Nederland. 

In verschillende bijeenkomsten en werkbezoeken aan enkele museale instellingen wisselden de delegatie en medewerkers van de Erfgoedinspectie kennis en ervaring uit over wetgeving, toezicht en samenwerking met andere diensten en organisaties ter bescherming van cultureel erfgoed. Een ontvangst in aanwezigheid van zowel de Kosovaarse als de Nederlandse ambassadeur maakte deel uit van het programma.

Zowel de deelnemers uit Kosovo, een nog jonge staat met een bewogen recent verleden, als die uit Nederland kunnen terugkijken op een leerzame uitwisseling.