Vind jij dat de informatiehuishouding van de Rijksoverheid beter kan? Kom dan bij ons werken.

Vanaf 3 juni 2021 gaan we werven voor meer Inspecteurs Overheidsinformatie en zijn we op zoek naar nieuwe collega's.

Verbeterslag informatiehuishouding

Informatie van de Rijksoverheid moet beschikbaar zijn als ‘werkgeheugen’, voor publieke verantwoording en onderzoek én zo nodig als bewijs van rechten en plichten van burgers. De commissie Parlementaire ondervragingscommissie Kinderopvangtoeslag constateerde dat de informatiehuishouding niet op orde is. De Rijksoverheid heeft een actieplan opgesteld om deze te verbeteren.  

De Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed houdt toezicht op de informatiehuishouding van de Rijksoverheid en heeft een actieve rol in deze verbeterslag. De regering versterkt daarom de rol van de Inspectie. En daar kan jij als inspecteur een bijdrage aan leveren.

Werk hieraan mee, bekijk onze vacatures

Als organisatie gaan we groeien en werven we de komende maanden nieuwe collega’s die ons team van overheidsinformatie komen versterken. Bekijk onze actuele vacatures op de website Werken voor Nederland of neem contact op met onze recruiter Paul Eliëns via 06 28 74 83 66.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws van de Inspectie door je te abonneren op de nieuwsberichten.