Coronacrisis: verlengen termijn wederinvoer cultuurgoederen

Heeft u cultuurgoederen uitgevoerd met een vergunning? In verband met de coronacrisis is het niet altijd mogelijk de goederen op tijd te laten terugkeren. Vraag daarom tijdig een verlenging aan.

Decoratieve afbeelding
Afbeelding met de tekst: Vertraging door Coronacrisis? Verleng op tijd wederinvoer cultuurgoederen met logo van de Inspectie

Door de aangepaste regels voor lucht- en vrachtverkeer is de datum die in de vergunning staat niet altijd haalbaar. U kunt bij de Centrale Dienst voor In- en Uitvoer (CDIU) om verlenging van de vergunning vragen.


De CDIU en de Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed adviseren om op tijd te vragen om verlenging. Zo kunt u blijven voldoen aan de verplichting tot wederinvoer. 

Zo vraagt u om verlenging van uw uitvoervergunning

U kunt kosteloos een verlenging aanvragen door een e-mail te sturen naar de CDIU:  drn-cdiu.groningen@belastingdienst.nl 

Vermeld in uw verzoek het nummer van de uitvoervergunning. Zij sturen u zo snel mogelijk een vergunning met daarin een nieuwe datum waarop de goederen in Nederland moeten zijn teruggekeerd.