Vacature juridisch inspecteur

De sluitingsdatum (voor 9 april jl.)  om op deze vacature  te reageren is voorbij. De vacature is niet meer beschikbaar.

Functieomschrijving (u kunt niet meer reageren)

Een overheid die verantwoording kan afleggen. Erfgoed beschikbaar voor iedereen. Nu en in de toekomst. Dat is de missie van de Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed. Bij ons in Den Haag zet jij als inspecteur jouw juridische expertise in om de toegankelijkheid van overheidsinformatie en de zorgvuldige omgang met erfgoed te waarborgen.

Jij adviseert over de juridische aspecten van het toezicht op de naleving van wet- en regelgeving op het gebied van het cultureel erfgoed en overheidsinformatie. De Erfgoedwet, de Archiefwet, het omgevingsrecht en (internationale) regelgeving voor de bescherming van roerend cultuurgoed hebben hierin een prominente plaats.

Je beoordeelt de juridische consequenties van uit te voeren en uitgevoerd toezicht, zorgt voor een adequate omgang met meldingen en signalen, volgt relevante wetgevingstrajecten en komt met (innovatieve) voorstellen. Je ondersteunt het MT en de inspecteurs en je treedt op als vraagbaak voor hen bij vraagstukken van juridische aard.

Daarnaast heb je veelvuldig strategisch overleg op besluitvormend niveau met interne en externe partijen. Je rapporteert hierover aan de directeur. Jouw focus ligt op het begeleiden en het ontwikkelen, vormgeven en implementeren van thema’s op het juridisch gebied van het toezicht van de Inspectie Overheidsinformatie en Erfgoed.

U kunt niet meer reageren op deze vacture, de reactietermijn is inmiddels verstreken.